Wetgeving AGF detailhandel

Als groente- en fruitspecialist heb je te maken met een winkel of een marktkraam waar klanten over de vloer komen die de producten eten die jij geleverd en/of bereid hebt. Daarom zijn er binnen de AGF-branche speciale wettelijke regels waarmee je rekening moet houden.

Denk hierbij aan de HACCP, regelgeving rondom etikettering en allergenen. Ook de Hygiënecode maakt deel uit van deze wetgeving. Op deze pagina vind je veel informatie over deze speciale wetgeving.

HACCP belangrijker dan ooit

De laatste jaren is het assortiment van de groentespecialist verder uitgebreid richting kant & klaar-producten. Dat gaat verder dan alleen groenten en fruit. Vlees, vis en andere ingrediënten worden gebruikt in de gerechten die worden bereid. Dat vraagt om extra aandacht van het HACCP-beleid. In deze coronatijd misschien nog wel meer dan voorheen. De consument zoekt de speciaalzaak op vanwege de kwaliteit die wordt geleverd. Een goede hygiëne en voedselveiligheid zijn daarbij randvoorwaarden. HACCP is in dat opzicht veel meer dan alleen wetgeving. HACCP is ook een marketingtool waar je je als specialist mee kan profileren.
 

Training Hygiënecode voor AGF-detailhandel

Binnenkort wordt de nieuwe Hygiënecode voor de AGF-detailhandel verwacht en ADN gaat je helpen, samen met Normec Foodcare, om aan de nieuwe code te voldoen. In het najaar worden hiervoor trainingen gepland. In de training wordt de nieuwe code uitgelegd en krijg je hulp/tips bij de implementatie ervan. Voorafgaand aan de training Hygiënecode wordt geadviseerd om eerst de E-learing training te volgen. Meer informatie over beide trainingen en aanmelden lees je hier.

Wetgeving AGF Uitgelicht

ADN HACCP
Verbeter de voedselveiligheid en hygiëne in jouw bedrijf
Hygiënecode AGF Detailhandel
Voedselveilig werken met producten
Trainingen
Rondom hygiëne
Wetgeving rondom hygiëne en voedselveiligheid
Uitleg van ADN over (wettelijke) teksten en verordeningen
Normec Foodcare
Kennispartner in voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor onze nieuwsbrief!


Relevante artikelen

Bereid je voor op de nieuwe hygiënecode!

Bereid je voor op de nieuwe hygiënecode!

Bereid je voor op de nieuwe hygiënecode!
Training Hygiënecode voor AGF-detailhandel

Training Hygiënecode voor AGF-detailhandel

ADN gaat je helpen, samen met Normec Foodcare, om aan de nieuwe Hygiënecode te voldoen.
ADN voert lobby voor afschaffing Skal certificering

ADN voert lobby voor afschaffing Skal certificering

Eerder hebben we bericht over het feit dat er vanaf 1 januari 2021 een Skal certificering nodig is wanneer een kleine speciaalzaak (onverpakte) biologische producten verkoopt of deze verwerkt en/of zelf verpakt.