• Ontwikkeling

Workshops voor medewerkers - voorjaar 2018

De medewerkers zijn meestal het gezicht en hét aanspreekpunt voor de klant: ze zijn niet alleen verkopers maar tevens adviseurs en jouw visitekaartje. Goede verkoper(ster) zijn dus erg belangrijk in de winkel. Daarom spreken wij ook niet van personaal maar van medewerkers en biedt ADN vanaf nu workshops voor medewerkers aan.

Jouw medewerkers werken mee aan het succes van de winkel. Zij zorgen dat jouw klant is over zijn aankoop of advies en dat de ondernemer blij is omdat de verkoper commercieel een toppertje is. Omdat we dikwijls te maken hebben met mensen die, of al heel lang in het vak zitten, of erg jong zijn of alles wat daartussen ligt, hebben we als ADN een kans gecreëerd om de medewerkers nòg beter te maken.

Workshop deel I: creatief met fruit
De eerste workshops die dit voorjaar plaatsvinden staan in het teken van fruit: fruitmanden, moderne fruitgeschenken, een andere manier van verpakken etc. We leggen uit hoe een vraag van een klant perfect kan leiden tot een aankoop waarmee deze positief verrast kan worden.

Meer dan een fruitmand alleen
Er is meer dan simpel een fruitmand in elkaar zetten. Er zijn veel ondernemers die het bijvoorbeeld een gedoe vinden om een fruitmand te moeten maken. Wij gaan ervan uit dat we blij zijn dat we een fruitgeschenk mógen maken. Een kleine nuance met grote positieve gevolgen. Want, enerzijds bind je de klant aan jouw winkel, je zorgt voor blije gezichten en anderzijds is de ontvanger wellicht ook genegen om in jouw winkel terug te komen.

Medewerkers kunnen meer
We verzorgen tips en adviezen. We laten kant en klare voorbeelden zien en bespreken we hoe deze gemaakt zijn en waarom. Er zal voldoende ruimte zijn om ideetjes uit te wisselen. We vragen om één fruitmand mee te brengen per bedrijf en dat zal de kapstok zijn om verdere stappen te zetten. We zullen er alles aan doen om de medewerkers zoveel mogelijk te betrekken bij het proces. Ze krijgen na afloop enkele voorbeelden mee waarmee ze zich verder kunnen ontwikkelen.

Commercie en creativiteit
Tijdens deze workshop gaan we ook dieper in op de kostprijs en opbrengst. We gaan de medewerkers, onder andere, meegeven dat de tijd die je besteed aan een fruitgeschenk ook moet worden meegerekend. Dikwijls wordt daar niet direct bij stilgestaan. Verder behandelen we enkele nieuwe, of (nog) onbekende producten die we kunnen verwerken in een fruitgeschenk. Kortom: naast het commerciële aspect wordt er ook ruim aandacht besteed aan de creatieve kant.

Overzicht workshops medewerkers:

7-3-2018 Creatief met Fruit Willem Dijk, Enschede VOLGEBOEKT

12-3-2018 Creatief met Fruit VersAlert, Utrecht VOLGEBOEKT

14-3-2018 Creatief met Fruit Boonstra, Peize VOLGEBOEKT

15-3-2018 Creatief met Fruit, Postuma, IJsselmuiden VOLGEBOEKT

20-3-2018 Creatief met Fruit Van Aarle, Schijndel VOLGEBOEKT

2-10-2018 Verkoopgesprek Postuma, IJsselmuiden

23-10-2018 Verkoopgesprek Rational, Almelo

31-10-2018 Verkoopgesprek Van Aarle, Schijndel

6-11-2018 Verkoopgesprek Liefting, Heiloo

7-11-2018 Verkoopgesprek Tomatoworld, Honselersdijk

13-11-2018 Verkoopgesprek VersAlert, Utrecht

Details
Tijd van aanvang: 19:30u. Eindtijd kan wisselen, rond 22:00 uur.
Kosten: € 75,- per ondernemer (ex BTW) maximaal 5 medewerkers per ondernemer. Meld jouw medewerkers hieronder aan of neem contact op met ADN: (070) 35 121 06 of per mail: info@agfdetailhandel.nl.

Ja! Ik meld me/ons aan voor de workshop voor medewerkers

Meer informatie of een afspraak maken?

ADN staat voor je klaar!