• Ondernemen

Risico-Inventarisatie & -Evaluatie

Om risico’s in jouw bedrijf in beeld te brengen, heeft ADN de RI&E speciaal voor de AGF Detailhandel ontwikkeld. Deze online Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E) is erkend door de Arbeidsinspectie en brengt alle risico's voor de veiligheid en gezondheid in kaart.

Op basis van de uitkomsten rolt na het invullen van deze RI&E vragenlijst, hier een plan van aanpak uit met maatregelen om met de risico's aan de slag te gaan. Omdat de branche RI&E erkend is, voldoe je na invullen aan de verplichtingen vanuit de Arbeidsinspectie. In de regel dien je minimaal eens per vier jaar de RI&E in te vullen.

Ben jíj RI&E plichtig?
Waarschijnlijk wel. De risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E) is al sinds 1 januari 1994 verplicht voor alle werkgevers, dus: ondernemers mét personeel (uitgezonderd ZZP’ers). Het plan van aanpak is een verplicht onderdeel van de RI&E. Dat staat in de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet). Met behulp van het schema op RIE.nl kun je bepalen of ook jij volgens de Arbowet verplicht bent een RI&E uit te voeren.

Toetsing verplicht?
Ondernemers met minder dan 25 medewerkers hoeven de RI&E niet extern te laten toetsen. Het invullen van de branche RI&E en aan de slag gaan met de maatregelen is voldoende. Ondernemers die meer dan 25 medewerkers in dienst hebben, zijn wel verplicht een externe toetsing te laten uitvoeren.

Samen met je medewerkers
Betrek vooral je medewerkers bij het invullen van de RI&E. Dat kost je wel wat tijd, maar je zorgt voor betrokkenheid in je team.

De online Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E) is erkend en vraag je aan bij ADN

Korting voor leden
De online ADN RI&E is voor leden gratis. Voor niet-leden brengen wij € 75,- administratiekosten in rekening.

Neem contact op met ADN voor jouw inloggegevens. Dit kan per mail info@agfdetailhandel.nl of vul het formulier onderaan deze pagina in.

Hulp bij de RI&E

Het uitvoeren van de online RI&E is in principe goed zelf te doen, maar het opstellen van de RI&E kan, afhankelijk van de grootte en complexiteit van je bedrijf, best veel werk zijn. Zeker de eerste keer dat je ermee aan de slag gaat. Wil je daarbij geholpen worden? Sluit dan een RI&E-abonnement af bij ADN Risk. Dat kost je € 250,- per jaar en geeft je de garantie dat je aan alle wettelijke eisen voldoet.

De looptijd van het abonnement is drie jaar. Na aanmelding komt de veiligheidskundige van ADN Risk langs en stelt de RI&E met het bijbehorende plan van aanpak op. Om de RI&E actueel te houden, krijg je in het 2e en 3e jaar het verzoek om het Plan van Aanpak op te sturen naar ADN Risk, en zullen zij deze beoordelen. Tevens krijg je advies over eventuele wijzigingen of aanpassingen. Wanneer je binnen die 3 jaar gaat verbouwen of verhuizen naar een andere locatie, komt de veiligheidskundige opnieuw langs om de RI&E op te stellen. Zo blijft jouw RI&E actueel!

Meer informatie
Wil je meer weten over het RI&E-abonnement, kijk dan op de website van ADN ZorgPortaal. Je kunt ook contact opnemen met de medewerkers van ADN Risk, (030) 284 86 13 of risk@agfdetailhandel.nl

Kijk op de algemene website van de RI&E voor meer informatie.

Ja! Ik wil graag vrijblijvend meer informatie ontvangen over RI&E

Meer informatie of een afspraak maken?

ADN staat voor je klaar!