• Ondernemen

Succesvol ondernemen begint met bewust kiezen voor een doelgroep. Op basis daarvan bepaal je je winkel­formule. Feiten en cijfers helpen je bij het maken van de juiste keuzes om te groeien naar een goed rendement. Succesvol ondernemen is bewust ondernemen. Zet de juiste stap naar bewust ondernemen en meer rendement! Via STAP helpt ADN je graag bij het maken van de juiste keuzes.

Bekijk rechts het filmpje over STAP en lees hieronder meer informatie over STAP.

STAP - Strategische analyse, bestaande uit markt-, klant en bedrijfsanalyse

Marktanalyse

Met de Marktanalyse geven je inzicht in de lokale markt. Hoeveel en welke typen consumenten zijn in jouw verzorgingsgebied aanwezig? Hoe, hoeveel en hoe vaak kopen ze bij voorkeur hun versproducten? Welke kansen zijn er voor jou? We brengen dit tot op postcodeniveau in beeld.

Klantanalyse

De Klantanalyse geeft via een mysteryshopper inzicht in hoe consumenten jouw winkel ervaren. Welke indruk hebben klanten van jouw winkel? Hoe worden ze geholpen? Worden koopsignalen herkend en zijn er extra kansen voor hogere aankoopbedragen? Maar ook, hoe wordt de productkwaliteit ervaren?

Bedrijfsanalyse

Bij de Bedrijfsanalyse nemen we samen de winkel- en formulebeleving, de communicatie, de winkellocatie en directe omgeving onder de loep. Jouw jaarrekening en de financiële resultaten zijn de leidraad voor de stap naar meer rendement. We kijken samen naar nieuwe kansen en verbetermogelijkheden.

Plan van aanpak

Op basis van de informatie uit de Strategische analyse stellen we samen een Plan van aanpak op voor de komende jaren. Het plan van aanpak bestaat uit heldere doelen en ontwikkelstappen die we samen hebben geformuleerd.

De centrale thema’s zijn:

 • Doelgroep en formule
 • Omzet
 • Assortiment, inkoop en kwaliteitszorg
 • Bruto marge
 • Locatie
 • Medewerkers, vakmanschap en klantgerichtheid
 • Marketing en promotie
 • ADN Ondernemer Programma

  Tijd voor actie! ADN biedt je via het ADN Ondernemer Programma maatwerkoplossingen om met de geformuleerde doelen en actiepunten aan de slag te gaan. We bieden ondersteuning in de vorm van advies, trainingen, workshops, goede informatie, promotionele ondersteuning, Studieclubs enz.

  Als lid van ADN heb je toegang tot een breed en gevarieerd ondersteuningsprogramma, waarmee je jezelf kan ontwikkelen.

  Kosten

  De 'Strategische analyse' en het 'Plan van aanpak' zijn onderdeel van het lidmaatschap en daardoor gratis. Onderdelen uit het 'ADN Ondernemer Programma' bieden we waar mogelijk kosteloos aan. Is dat niet haalbaar, dan gelden er gereduceerde tarieven.

  Ik ontvang graag meer informatie over STAP

  Meer informatie of een afspraak maken?

  ADN staat voor je klaar!

  Strategische Analyse & Plan

  Bekijk hier de folder STAP