• Ondernemen

Praktijkverhalen groente- en fruitspecialisten van AGF.nl

De journalisten van ADN Vriend-AGF.nl komen regelmatig bij groente- en fruitspecialisten over de vloer om met hen te spreken wat er op dat moment leeft en om mooie foto's van de winkel te maken. Deze interviews en fotomateriaal delen we via onze website natuurlijk ook graag met jullie.

De interviews kunnen over talloze zaken gaan; nieuwe producten in het assortiment, deelname aan de verkiezing groenteman met ster, bedrijfsopvolging en ga zo maar door. Bij het betreffende interview staan ook altijd contactgegevens vermeld voor het geval je meer wilt weten van de ondernemer.

Slagersdochter start AGF-speciaalzaak op

Het was een sprong in het diepe, maar bijna 5 jaar later vertelt Anne Sophie de With in haar knusse winkel stralend over hoe het allemaal begon. "In deze winkel is mijn opa begonnen met de slagerij. Later verhuisde die naar het pand hiernaast en kwam in dit pand de groenten- en fruitzaak van Peter Straver. Toen hij ermee stopte en geen opvolging had, vroeg mijn vader of het mij niet iets leek om de zaak voort te zetten. Ik had totaal geen ervaring dus het was best spannend, maar ik heb mijn draai gevonden."
Klik hier om het hele artikel te lezen.

Is de banaan nog een hardloper bij detaillisten?

Bij groente en fruit speciaalzaken ligt de situatie anders. Daar ligt (hangt) veelal de kwaliteitsbanaan van Chiquita. "Gelukkig kunnen we ons daarmee onderscheiden", vertelt Mitch Roose van Roose AGF uit Uden. Zij zijn vanaf de start van de groente- en fruitspeciaalzaak trouw aan het merk, al 40 jaar. "We hoeven de bananen niet voor de Jumboprijs neer te leggen. Klanten zijn best bereid te betalen voor kwaliteit."

Voor Lucas Primeurs uit Heemstede is de banaan ook een product dat in het standaard assortiment moet liggen maar geen hardloper is. "Behalve in de zomer, dan heeft Chiquita vaak leuke acties en die helpen wel bij de verkoop", vertelt Barry.
Klik hier om het hele artikel te lezen.

ADN ZorgPortaal

Geen gedoe meer met verzuim

Meer informatie of een afspraak maken?

ADN staat voor je klaar!