• Ondernemen

Spookfacturen of acquisitiefraude

Vrijwel elke ondernemer ontvangt er wel een: de spookfactuur. Met een spookfactuur willen malafide advertentiebureaus, uitgeverijen, adviesbureaus of personen jou oplichten door het sturen van valse advertentieopdrachten.

Factuur?

Er wordt, al dan niet na telefonisch contact, per fax of per brief een orderbevestiging gestuurd voor een advertentie of naamsvermelding in een gids die je nooit hebt opgegeven. Het lijkt of een factuur wordt gestuurd. In de kleine lettertjes staat echter dat het slechts een aanbieding betreft.

Je kan ook te horen krijgen dat een partij jouw domeinnaam met een andere extensie (.dom, .eu, .net, etc.) wil registreren.

Om dit te voorkomen, kun je een alternatief voor jouw domeinnaam of extensie laten vastleggen tegen uiteraard zeer hoge kosten. Ook dit is oplichting.

Slachtoffer

Mocht je onterecht benaderd worden of gedupeerd zijn, neem dan contact op met de Juridische helpdesk van ADN. Ook kun je het SAF (Steunpunt Acquisitiefraude) benaderen op telefoonnummer (055) 505 97 80, via de website of info@fraudemeldpunt.nl.

Wil je advies over een factuur die je hebt gekregen, of heb je per ongeluk een contract getekend, dan kun je natuurlijk ook contact opnemen met ADN of vul het formulier hieronder in.

Ja! Ik wil graag meer informatie ontvangen over acquisitiefraude en oplichting

ADN Juridisch Advies

Gratis helpdesk voor eerstelijns juridische vragen