• Ondernemen

Sturen op cijfers - ADN Benchmark

Natuurlijk is het van groot belang om op de hoogte te zijn van de cijfers binnen je eigen bedrijf. Maar mooier en beter is het wanneer je deze cijfers ook nog eens naast de gemiddelden van je collega’s kunt leggen. En niet alleen de cijfers van de afgelopen week, maar van het hele jaar.

En nòg beter is, het wanneer je de afgelopen jaren terug kunt kijken. Veel werk? Helemaal niet, tegenwoordig kan dat allemaal volledig automatisch worden ingesteld: éénmalig één druk op de knop is voldoende. De eerste inrichting is daarbij wel van belang, de productgroepen moeten op de juiste manier zijn ingevuld, met de generieke PLU’s. We willen tenslotte, om in vaktermen te blijven, geen appels met peren gaan vergelijken.

Hiervoor kun je de PLU-lijst bij ADN opvragen.

Weight Manager

Partner van ADN is Lenstra Informatica (Vriend van ADN). Met Weight Manager bieden zij een, speciaal op de AGF-branche, gericht software programma wat alle informatie van de kassa’s en weegschalen verwerkt tot managementinformatie waarop je jouw bedrijf kunt sturen. Hiermee meet je de effectiviteit van de inzet van medewerkers tot en met de winst per productgroep en alles daar tussenin.

ADN Benchmark

Vanuit Lenstra Informatica worden ondernemers, die zich daarvoor aanmelden, samengebracht om cijfers te bespreken en te vergelijken (benchmark). Zo krijg je meer inzicht in je eigen cijfers ten opzichte van andere collega-groentespecialisten. Hoe ontwikkelt jouw bedrijf zich ten opzichte van de branche? Op welke onderdelen doe je het beter en waar liggen er nog kansen?

Een goede accountant is essentieel

Samen met je accountant kun je op verschillende momenten van het jaar bespreken hoe je ervoor staat en je planning sturen of aanpassen waar dat nodig is. Zo hou je grip en is de uiteindelijke jaarrekening, die vaak pas laat in het opvolgende jaar verschijnt, geen verrassing.

ADN werkt hierin samen met Flow Accountants. Een betrouwbare partner met veel ervaring binnen de AGF Detailhandel. Flow is ook de accountant die ondersteunt bij het STAP programma en daarmee al veel kennis en ervaring heeft opgedaan.

Cijferanalyse binnen STAP

Speciaal en exclusief voor haar leden heeft ADN het STAP-programma ontwikkeld. Bij STAP maken we een analyse van jouw bedrijf/verzorgingsgebied en kijken we op basis daarvan samen naar groeikansen. In de basisanalyse wordt er ook naar de cijfers gekeken. Van de inzichten uit de analyses maken we een rapport en stellen we samen met jou een plan van aanpak voor groei op. Klik hier voor meer info over STAP en de cijferanalyse.

Ja! Ik wil graag informatie over Sturen op cijfers - ADN Benchmark

Captcha Code

Meer informatie of een afspraak maken?

ADN staat voor je klaar!