Zonder relatie geen prestatie

Zonder relatie geen prestatie

9 juli 2019
Column

Soms hoor je ineens een kreet langskomen die je meteen aangrijpt. Ik moet dat dan altijd wel meteen even ergens noteren, want een uur later ben je hem anders gewoon weer vergeten. Dat heb ik dus met bovenstaande uitspraak dan ook gedaan. De uitspraak werd gedaan door niemand minder dan Foppe de Haan. Waarschijnlijk weet iedereen wel wie dat is en anders moet je zijn naam even 'googlen' en het woordje Heerenveen erachter zetten, dan kom je bij de enige echte uit. Foppe de Haan kan zeer boeiend vertellen en ondanks zijn leeftijd van 75 jaar straalt hij nog enorme energie uit als hij ergens op een podium zijn verhaal staat te vertellen. Deze keer was hij gastspreker op het ondernemersevent 'Bloemist op scherp' van onze samenwerkingspartner VBW voor de bloemist ondernemers.

Teamprestatie

De column van Primeur heb ik al eerder gebruikt om mijn mening te ventileren als het gaat om de term ‘personeel’ versus ‘medewerkers’. Juist dat was de insteek van het verhaal van deze bevlogen spreker. Hij gaf de voorbeelden vanuit de voetbalwereld, maar die waren één op één door te trekken naar iedere andere organisatie of bedrijf. Jouw bedrijf is zo sterk als de zwakste schakel (tegenwoordig weer een populair tv-programma) binnen het team. Met deze wetenschap in het achterhoofd is het dus belangrijk hier (veel) meer aandacht aan te gaan geven. Als ondernemer moet je de coach zijn van jouw team. Dat betekent niet dat je alleen maar moet zenden, maar vooral veel moet luisteren en veel moet vragen. Ieder individu is anders, heeft een specifiek karakter en daarmee ook vaak een eigen ‘gebruiksaanwijzing’.

Investering die zich terugbetaald

We klagen er vaak over dat we het zo druk hebben en daarmee ook te weinig tijd. Dat is waarschijnlijk in veel gevallen ook waar, maar dat betekent dat het dan nog belangrijker is om de beschikbare tijd op de juiste manier te gebruiken. Tijd investeren in jouw team van medewerkers betaalt zich gegarandeerd terug. Door deze investering leer je de mensen kennen, merk je de verschillende interesses op, ontdek je de vaardigheden en belangrijker nog raken ze betrokken bij jouw bedrijf. Een betrokken medewerker is bereid net dat stapje meer te doen. En ze kunnen je veel werk uit handen nemen wat jou als ondernemer weer tijd oplevert.

Belonen

De salarispost is een aanzienlijke op de totale begroting. Ik noem het expres geen kostenpost, want ook dit is een investering. Naast de financiële beloning zijn er nog vele andere vormen van belonen die niet in geld zijn uit te drukken. Een schouderklopje, een compliment, oprechte interesse in de persoon, een bedrijfsuitje of het overdragen van verantwoordelijkheden binnen het bedrijf. Vaak zit het in hele kleine dingen. Maar juist die kleine dingen worden vergeten in de dagelijkse drukte. Als ondernemer ontkom je er niet aan om je te verdiepen in de echte persoon achter de medewerker. Je zult moeten accepteren dat iedereen een eigen benadering nodig heeft.

Tot slot

Een laatste tip: onderschat jouw eigen medewerkers nooit! Vaak weten zij nog beter wat er bij de klant speelt, wat er tussen de medewerkers onderling speelt en welke kansen er zijn voor het bedrijf. Maak ze belangrijk en daarmee deelgenoot van het succes van het bedrijf. Schrijf de titel van deze column ergens op waar je hem met regelmaat weer even tegen komt.

Ik wens iedereen een fantastisch team om hem/haar heen.

Met beste groet,

Mark Heemskerk