Waar moet je zijn met je hulpaanvraag?

Waar moet je zijn met je hulpaanvraag?

23 maart 2020

ADN vindt het belangrijk dat er voor ondernemers snel duidelijkheid komt over wanneer en hoe (dwz zo makkelijk mogelijk) ondernemers hun geld krijgen, van wie en wat ze daar voor moeten doen (liefst zo weinig mogelijk).

Het kabinet heeft in ieder geval heel duidelijk gemaakt dat het pakket dat ze aan het maken zijn voor alle groepen in de samenleving geldt, dat het pakket nooit stil staat en dat er zaken aan worden toegevoegd als dat nodig is. Het kabinet heeft MKB Nederland samen met andere brancheorganisaties gevraagd te komen met vragen en voorstellen en dat zijn we momenteel volop aan het doen.

Om de verwachtingen te managen: met name de regeling voor tegemoetkoming in de loonkosten vergt nog wel wat uitwerking, evenals de uitvoering ervan. De ministers geven aan dat het doel is om binnen vier weken tot daadwerkelijke uitkering te komen. Kortom iedereen is druk bezig om alles goed en zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen.

Bekijk hier de “Wegwijzer voor ondernemers die getroffen zijn door het coronavirus”, waarin kort en helder staat aangeven waar ondernemers voor nu terecht kunnen.

N.B.: bij het tweede blok in de Wegwijzer staat alleen ZZP-er, maar hier bedoelt men ook ondernemer.