Vernieuwing ADN gaat door

Vernieuwing ADN gaat door

20 maart 2018

Dinsdag 20 maart, vond de bijzondere 125ste Ledenraadsvergadering plaats van ADN. De Ledenraad is het hoogste orgaan van de vereniging en daardoor zijn de vergaderingen van de Ledenraad altijd al belangrijk en bijzonder. Gister ging daar nog een schep bovenop. Op de agenda stonden een aantal zeer belangrijke onderwerpen, waaronder bestuursverkiezing(en) en het afscheid van een zeer trouwe en waardevolle collega, Dilly Degenaars.

Bestuursverkiezing
Met betrekking tot het Algemeen Bestuur van ADN stonden er twee belangrijke punten op de agenda. Huidige voorzitter, Dick Meulblok heeft enige tijd geleden aangegeven dat het tijd werd om het stokje over te gaan dragen. Niet in de laatste plaats omdat zich ook een goede vervanger aandiende in de persoon van Wim Landwaart. Na veel gesprekken en overleg binnen het Algemeen Bestuur heeft dat geleid tot een voordracht vanuit het bestuur richting de Ledenraad en is Wim Landwaart voorgedragen als nieuwe Voorzitter van ADN. Wim is dan ook, tijdens de Ledenraadsvergadering, unaniem gekozen tot voorzitter van ADN.

Door het vertrek van zittende voorzitter Dick Meulblok ontstond er nog een vacature binnen het Algemeen Bestuur, alwaar al enige tijd een vacature open stond. De wens van ADN is om met (minimaal) vijf bestuursleden de vereniging aan te sturen. Voor deze twee vacatures waren er drie geschikte kandidaten voorgedragen. Twee vanuit het bestuur van ADN: Gert Jan Wiemerink (Goor) en Luc van Bokhoven (Drunen) . Een tegenkandidaat werd aangedragen door (voormalig) regio Zuid West Nederland in de persoon van Frans van de Polder (Rotterdam). Middels een schriftelijke stemming werden twee kandidaten gekozen door de Ledenraad. Dit zijn Gert Jan Wiemerink en Luc van Bokhoven geworden, waarmee het Algemeen Bestuur van ADN vanaf heden weer bestaat uit vijf personen.

De eerstvolgende Ledenraad zal in het teken staan van het afscheid van Dick Meulblok. Dick heeft ADN gebracht tot waar het nu is, een sterke, zelfstandige, onafhankelijke en professionele organisatie. Maar liefst 22 jaar heeft hij daarbij als voorzitter van de vereniging aan het roer gestaan.

Afscheid Dilly Degenaars
Van een andere orde, maar zeker niet minder belangrijk, was het afscheid in de Lledenraad van onze trouwe en bijzondere collega, Dilly Degenaars. Vanaf 1 april zal zij ADN gaan verlaten en gaat voor haar een nieuw leven van start. Ze mag dan gaan genieten van een (vervroegd) welverdiend pensioen.


Dilly neemt officieel afscheid van voorzitter Dick Meulblok en daarmee van ADN

In het laatste ADN magazine heeft Dilly haar laatste ‘Dilly Bericht’ al geschreven en in het komende Magazine zal er nog volop aandacht worden besteed aan haar afscheid van de Ledenraad, Bestuur en collegae. Dilly heeft er bij ADN een dienstverband van 20 jaar opzitten. Een prestatie van formaat. Daar zijn we (Ledenraad, bestuur en medewerkers) meer dan dankbaar voor. Gister werd er in de Ledenraad passend afscheid van Dilly genomen met een lach en een traan.

ADN gaat door
Ondanks dat we Dick en Dilly gaan missen, gaat ADN verder. Niet alleen, maar samen met al onze partners/Vrienden en natuurlijk de leden. Houd de berichtgeving op de website, in de digitale nieuwsbrief en het ADN Magazine goed in de gaten en blijf de ontwikkelingen volgen. In de tussentijd kun je natuurlijk inschrijven voor de ADN Studieclubs, ADN Workshops en Groenteman met Ster!

Missie en visie van ADN

Een gezonde toekomst voor groente- en fruitspecialisten

ADN lidmaatschap!

Profiteer van alle voordelen die het lidmaatschap voor jou kan bieden!

ADN actief op social media

Volg ons op Facebook en blijf zo dagelijks op de hoogte van nieuws en actualiteiten