Terugblik op VEG.

Terugblik op VEG.

25 juni 2018

Vorige week vond op woensdag 20 en donderdag 21 juni een nieuw AGF evenement plaats. Middenin het havengebied van Rotterdam, in de Onderzeebootloods aan het water, vond voor het eerst VEG – (Vak Event Groente & Fruit helden) plaats. Niet zo zeer ter vervanging van AGF Detail, maar wel in de plaats van. De doelgroep is breder geworden en ook de gehele opzet is totaal anders dan op de AGF Detail.

Een Event
VEG is bedoeld als echt event, oftewel door middel van een mooi randprogramma, naast de mooie stands, is het een inspirerende beleving waar je op verschillende onderdelen wat kunt leren. Door middel van workshops en diverse presentaties werd hier invulling aan gegeven. En deze opzet was zeker geslaagd, want er zat ook vooral een grote diversiteit in het programma, dus voor ieder wat wils.

Reacties
De reacties op het nieuwe event VEG zijn verdeeld. Een bredere doelgroep betekent ook dat er een breder aanbod is, en dus verschillende branches werden bediend. Enerzijds positief, want het is goed om ook eens over de schutting te kijken. Anderzijds (afhankelijk van hoe je een event als VEG benaderd) is het daardoor wellicht minder herkenbaar. Hoewel de opzet nog ruimte biedt voor verdere groei (en daarmee een completer aanbod), waren er bezoekers die met gemak vier uur konden doorbrengen op VEG en enthousiast en geïnspireerd naar huis gingen. Het is ook maar net met welke instelling je het bezoek brengt.

ADN Stand
Bij de stand van ADN hebben we doorlopend bezoekers gehad. Niet in de laatste plaats omdat collega’s Andrea Paffarini en Christ Manders de kokskombuis hadden aangetrokken en heerlijke gerechtjes voor op de BBQ maakten en lieten proeven, bereid met de seizoensproducten van de Vrienden van ADN. De recepten hiervan konden meteen worden meegenomen.

Conclusie

Het is lastig om nu al een conclusie te trekken. VEG is een mooi event en daarmee een mooie aanvulling binnen de branche en de keten. Een eerste editie kent altijd verbeterpunten. Uiteindelijk wordt de toekomst hiervan bepaald door de (potentiële) bezoekers en de standhouders. De meningen van beide groepen liepen teveel uiteen om er een duidelijke conclusie uit te trekken.

Klik hier voor de fotoreportage van AGF.nl

De BBQ-sleetjes van ADN: meerwaarde toevoegen door zelfgemaakte marinades

ADN actief op social media

Volg ons op Facebook en blijf zo dagelijks op de hoogte van nieuws en actualiteiten

Vak Event Groente & Fruithelden

Bekijk filmpje impressie 1e dag VEG.

Vak Event Groente & Fruit helden

Wat is VEG. en voor wie?