Praktische tips en leren van collega’s tijdens voorlichtingsbijeenkomst hygiënecode

Gepubliceerd op 3 juni 2021

Op korte termijn wordt de nieuwe hygiënecode voor de AGF-detailhandel geïntroduceerd. Door ADN is hier in de afgelopen jaren hard aan gewerkt. De nieuwe code beschrijft aan welke hygiëne-eisen een AGF-specialist dient te voldoen. Om ondernemers hierbij te helpen, heeft ADN samen met Normec Foodcare een supportprogramma ontwikkeld, bestaande uit trainingen, inspecties en monsterafnames. Op 1 juni vond de eerste voorlichtingsbijeenkomst plaats.

Praktische tips

Door ADN en Normec werden tijdens de bijeenkomst de belangrijkste zaken uit de nieuwe hygiënecode toegelicht en hoe je hier als groenteman mee om kan gaan. 8 ondernemers waren aanwezig. Vragen die aan bod kwamen waren o.a. hoe stel je een HACCP-plan op? Welke gevaren zijn er met betrekking tot hygiëne en voedselveiligheid? Hoe om te gaan met allergenen? 

Naast de uitleg, was er veel ruimte voor onderlinge uitwisselingen van tips en ideeën door de aanwezigen. Dit werd gewaardeerd. Bijvoorbeeld hoe je slim om kan gaan met etikettering of registratielijsten. Kortom, we blikken terug op een geslaagde eerste voorlichtingsbijeenkomst.

Nieuwe bijeenkomsten in het najaar

Dit najaar worden nog meer voorlichtingsbijeenkomsten gepland. Houd de ADN-website en nieuwsbrief in de gaten voor de data. Ook de hygiënecode komt via de website van ADN binnenkort beschikbaar (gratis voor leden).  

Vragen over hygiëne?

Heb jij vragen over hygiëne of voedselveiligheid of wil je hulp? Aarzel niet om ons te bellen of te mailen. Wij zijn je graag van dienst. Bel naar 0318 – 440 222 of mail naar info@agfdetailhandel.nl.