Opening horeca verloopt stroef

Opening horeca verloopt stroef

11 juni 2020

Sinds 1 juni mag de horeca, onder strenge voorwaarden, weer gasten ontvangen. Na de eerste 10 dagen maakt branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland de balans op.

De opgestelde protocollen binnen de horeca zorgen ervoor dat het voor veel ondernemers moeilijk rendabel te krijgen is. Voor sommige kleinere horecagelegenheden zonder terras, bleek het zelfs onmogelijk en bleven gesloten. Daarnaast wordt ook aangegeven dat de consument nog behoorlijk terughoudend is in het bezoeken van de horecagelegenheden. Ook met het boeken van vakanties loopt het nog geen storm.

Stimulans ‘lokaal kopen’ goed benutten

Zolang er nog geen verruiming van de richtlijnen wordt afgegeven vanuit de overheid, zal de consument dus nog veel tijd thuis doorbrengen. Voor de versspecialisten betekent dit extra aanloop. Je hebt de afgelopen maanden waarschijnlijk al veel nieuwe klanten in je winkel gekregen. Juist in deze tijd is het belangrijk om de (nieuwe) consument blijvend aan je te binden. De afgelopen maanden is ‘lokaal kopen’ veel gestimuleerd. Het is nu aan ons om deze ontwikkeling vast te houden.