Onderzoek evaluatie verbod gratis plastic draagtas

Onderzoek evaluatie verbod gratis plastic draagtas

11 juli 2019

Sinds 1 januari 2016 is het verboden om gratis plastic draagtassen te verstrekken. Dit verbod geldt voor winkels, horeca en de markt en dus ook voor groente- en fruitwinkels. Het verbod is erop gericht om plastic zwerfvuil, wat bijdraagt aan de ‘plastic soep’, tegen te gaan. Daarnaast is het verbod erop gericht om verspilling van grondstoffen te voorkomen.

Nu, 3,5 jaar na invoering van het verbod wil het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat het verbod evalueren. Dit evaluatieonderzoek wordt door I&O Research uitgevoerd.

Wat vind jij van het verbod?

Wij zijn benieuwd naar jouw mening over het verbod op de gratis plastic draagtas. Heeft het verbod effect gehad om op uw onderneming? Kopen klanten regelmatig een plastic tas? Is de relatie tussen jou en je klant veranderd? Werkt het verbod op de gratis plastic tas? Met behulp van jouw antwoorden brengt I&O Research in kaart hoe ondernemers in Nederland het verbod op de gratis plastic draagtas ervaren. Wij nodigen je van harte uit om jouw ervaringen met ons te delen en de vragenlijst online in te vullen. Vanzelfsprekend worden je antwoorden volledig vertrouwelijk verwerkt.

Je kunt de vragenlijst tot en met 19 juli 2019 invullen op www.startvragenlijst.nl/plasticdraagtas.

Hartelijk dank!