Nieuws van de bestuurstafel van ADN

Nieuws van de bestuurstafel van ADN

15 maart 2019

Bij ADN zijn er vanuit de branche een aantal reacties/vragen van leden binnengekomen die betrekking hebben op het voorzitterschap van Wim Landwaart in relatie tot zijn bedrijfsmatige activiteiten in het land. Het betreft dan feitelijk meer de activiteiten van groothandel Landvers, die geleid wordt door de zoon van Wim. Sinds enige tijd worden er vanuit de groothandel een aantal supermarkten geleverd. Naast de ‘gewone’ producten, betreft dat ook bewerkte producten (in koelschappen) onder de naam en met logo van Landwaart Culinair.

Hoewel er, waar mogelijk, rekening gehouden wordt met zittende leden van ADN, wordt dit toch met gemengde gevoelens opgevat. Een aantal van hen is van mening dat dit concurrentie van de speciaalzaak betreft, waardoor het nog moeilijker wordt om zich te onderscheiden van de supermarkt.

Hoewel het vanuit ondernemersvisie en commercieel gezien, wellicht, begrijpelijke stappen zijn, is men van mening dat dit conflicteert met de positie van bestuurder en voorzitter van de belangenvereniging voor de AGF speciaalzaken. Omdat ADN deze signalen uiterst serieus neemt, wordt er aanstaande woensdag (20 maart), een ingelaste bestuursvergadering gehouden waarin dit zal worden besproken en we als ADN een standpunt bepalen. Naar aanleiding van dit overleg zullen we donderdag een ‘persbericht’ uit doen gaan met de uitkomsten en besluiten van het bestuur.