Nieuwe CAO

Nieuwe CAO

23 november 2018

Wellicht heb je het al meegekregen, maar de sociale partners binnen de AGF detailhandel hebben een nieuwe CAO afgesloten voor twee jaar. Deze loopt van 1 april 2018 tot 1 april 2020. Het traject om deze algemeen bindend te laten verklaren is ingezet en zal rond de jaarwisseling definitief zijn. Er zijn loonaanpassingen afgesproken: per 1 januari 2019 een verhoging van 2% en per 1 januari 2020 nog een keer 2%. Geef dit dus door aan je boekhouder, zodat deze er rekening mee kan houden en de aanpassing kan doorvoeren. Klik hier voor de nieuwe AGF CAO 2018-2020 met de nieuwe loontabellen vanaf 1 januari 2019.

Naast de loonaanpassing komt er nog een algemene werknemersverzekering voor het afdekken van het risico voor het derde WW jaar. Dit was op sterk verzoek van de vakbonden. Werkgevers gaan niet meebetalen aan de premie voor deze werknemersverzekering, maar dienen het via de salarisadministratie wel te gaan faciliteren. Er wordt gekeken of deze regeling ook per 1 januari 2019 in kan gaan, maar dat is nog niet helemaal zeker of dat gaat lukken. Je krijgt daar nog bericht over.

Gelet op alle ontwikkelingen bij andere sectoren in het land zijn we vanuit ADN zeer tevreden met dit onderhandelingsresultaat. ADN heeft al lange tijd goede verstandhouding met onze vakbonden (FNV en CNV), waarbij er van beide kanten begrip bestaat en waardering is voor de inzet. Wat ons betreft een belangrijke basis om op een goede manier in overleg te zijn en te blijven met elkaar.

ADN actief op social media

Volg ons op Facebook en blijf zo dagelijks op de hoogte van nieuws en actualiteiten

ADN Juridisch Advies

Vragen over de CAO afspraken kunnen gesteld worden aan ADN Juridisch Advies: (0318) 72 78 26