Levert de groenteman omzet in na Corona?

Gepubliceerd op 19 augustus 2021

Afgelopen week kwam in het nieuws dat supermarkten en speciaalzaken, en in het bijzonder de groentewinkel, omzet aan het inleveren waren. Dit artikel stond op Nu.nl (zie: Vooral supermarkten en groentewinkels voelen heropening horeca | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl) Dit zou vooral worden veroorzaakt door de verruimde opening van de horeca. Dit bericht was reden voor AGF.nl om een rondje te bellen met een aantal ondernemers. Het artikel is hier terug te lezen.

Praktijk is anders

Het belrondje is natuurlijk niet direct representatief voor de gehele branche, maar de ook de berichten bij ADN zijn anders. Dat de grote stijging van (winkel)omzet is afgenomen klopt inderdaad, maar de omzet ligt nog steeds boven de omzet van voor corona. Daar komt bij dat er veel ondernemers ook juist aan de horeca leveren. Dit is omzet die tijdens de sluiting van de horeca in de coronatijd was weggevallen en nu voor een deel weer terug is.

De conclusie kan worden getrokken dat er nog steeds veel consumenten zijn die de speciaalzaken hebben herontdekt. Betere producten, prettigere bediening, rustigere omgeving en daarmee betere hygiëne zijn nog steeds belangrijke pluspunten van de speciaalzaak.

Het is aan de ondernemers en de medewerkers om deze (nieuwe) klantengroep ook vast te houden in de toekomst. ADN kan je hierbij helpen met onder andere het STAP programma en diverse trainingen. Wil je meer informatie over hoe ADN jou kan helpen neem contact op met onze bedrijfsadviseurs.