Let op! Nieuwe loontabel per 1 juli

Let op! Nieuwe loontabel per 1 juli

27 juni 2019

In het laatste ADN Magazine en via de Nieuwsbrief hebben we er al wat over geschreven. Vanaf 1 juli 2019 gelden er andere lonen voor de AGF Detailhandel. Dit wordt veroorzaakt door een wetswijziging. Deze wetswijziging bepaalt dat het volwassenloon, wat nu geldt voor 22-jarigen, verschuift naar 21 jaar. Dit veroorzaakt voor de groep 18 tot en met 21-jarigen een aanzienlijke stijging. Via verschillende regelingen kan er via de UWV een compensatie worden gegeven (LIV en jeugd-LIV). Dit wordt automatisch verrekend aan de hand van de loonaangifte. Zoals eerder aangegeven heeft dit ook gevolgen voor de loontabel voor de AGF Detailhandel.

Akkoord met bonden

Bij het afstemmen en vaststellen van nieuwe loontabellen moet er overeenstemming zijn tussen werkgeversorganisaties (ADN & CVAH) en de vakbonden (FNV & CNV). Het heeft nogal wat tijd gekost om deze overeenstemming te vinden. Zonder de overeenstemming zouden een aantal functiegroepen terugvallen naar het Wettelijk Minimum Loon (WML). Dit was voor beide kanten niet wenselijk. Deze week is de overeenstemming echter gevonden en kunnen we de nieuwe loontabel voor de branche communiceren.

Loonadministratie

Voer deze wijziging door in de loonadministratie en/of geef het door aan de boekhouder. Dit voorkomt problemen achteraf en zorgt ervoor dat er geen achterstanden ontstaan.

ADN Juridisch Advies

Vragen over de CAO? Stel ze telefonisch op werkdagen tussen 8:30 – 13:00 uur op (0318) 7278 26 of mail naar juridischadvies@agfdetailhandel.nl