Kerst- en Nieuwjaarswens

Kerst- en Nieuwjaarswens

20 december 2018

Het jaar 2018 loopt ten einde. Het is weer omgevlogen, maar dat constateren we eigenlijk aan het eind van ieder jaar. Zo aan het eind van het jaar is het altijd even een moment om terug te kijken. Voor de vereniging ADN was het een bijzonder jaar. Begonnen met een andere personele bezetting op kantoor en later in het jaar ook een andere bezetting binnen het bestuur. Een jaar waarin we veel het contact hebben gezocht met de leden via de Studieclubs, workshops, bijeenkomsten en vooral ook één op één door de twee bedrijfsadviseurs van ADN: Andrea en Christ. Deze contacten zijn van groot belang. We krijgen zo rechtstreeks te horen wat er leeft in de branche, waar jullie behoeftes liggen en waar we ondersteuning kunnen bieden.

Dit laat zien dat we nog grote diversiteit hebben in de branche. Het laat tevens zien dat er ook niet één specifieke aanpak of bedrijfsvoering de juiste is. Iedereen doet het op zijn of haar eigen manier. En daar heb ik ontzettend veel bewondering voor gekregen. Zowel in mijn dagelijks leven als ondernemer, maar ook in mijn nieuwe functie als voorzitter leer ik iedere dag weer bij. Het is mooi om te constateren dat er nog volop passie is in onze branche, dat er hard gewerkt wordt en dat er bij en van elkaar geleerd wordt. Naar mijn idee zijn er twee zaken van belang voor iedere ondernemer of bedrijf. Ten eerste: ga te werk met een visie en doelstelling: dus een plan. Bepaal dit aan de hand van de dingen die je om je heen ziet, proeft en voelt. Doe dit vooral niet alleen, maar samen met je team van medewerkers. Jouw groep mensen is van essentieel belang in het succes van je bedrijf. Ten tweede: zorg dat je de dingen anders doet dan wat de consument in de supermarkt koopt, ervaart en ‘beleeft’.

Wanneer je dit gezamenlijk met collega ondernemers, jullie branchevereniging ADN en de leveranciers bepaalt, ben ik ervan overtuigd dat iedereen succesvol kan zijn en een goede boterham kan verdienen. Doe het in kleine stappen, want wat je doet moet je goed doen. Doe het vooral op een manier die bij jou en je bedrijf past.

Hebben jullie vragen aan het bestuur of aan één van de medewerkers van ADN, schuif dit dan vooral niet vooruit, maar neem snel contact op. ADN is van, voor en door de leden.

Rest mij nog – natuurlijk ook namens alle bestuursleden en medewerkers van ADN - iedereen fijne feestdagen te wensen, zowel zakelijk als privé. Dat 2019 in alle opzichten maar een fantastisch jaar mag worden!

Wim Landwaart
voorzitter ADN