Juridische dienst van ADN

Gepubliceerd op 26 april 2021

Als lid van ADN heb je recht op juridisch advies van jouw eigen bedrijfsjuristen. Wij kunnen jou helpen met vragen over allerlei soorten juridische kwesties. Tijdens het ondernemen komt er namelijk altijd wel een keer een juridische kwestie om de hoek kijken. Wij bieden bijvoorbeeld hulp bij een probleem die je hebt met je leverancier of met de gemeente waarbinnen je werkt. Daarnaast zijn er zoveel regels waar je mee te maken krijgt. Denk aan regels die betrekking hebben op de CAO en het arbeidsrecht. Maar ook met name over het huurrecht ontvangen we veel vragen.

Veel ondernemers hebben ervaring binnen het huurrecht. Je hebt bij de start van je onderneming een pand gehuurd. Deze huurovereenkomst moet zo nauwkeurig mogelijk opgesteld worden, zodat je je daar later op kan beroepen. Ondanks de huurovereenkomst die je sluit met de verhuurder, kunnen zich naderhand toch situaties voordoen, waar je nog niet op voorbereid was. Want wat als jouw verhuurder de huurovereenkomst plotseling wil wijzigen, kan dat zomaar? En wat als je schade aan het pand hebt, wie is er verantwoordelijk voor deze kosten? Welke rechten heb jij als huurder als het pand wat je huurt wordt verkocht? Elke ondernemer kan in aanraking komen met deze kwesties. Het is op zo’n moment fijn om te weten dat je een bedrijfsjurist achter je hebt staan die over de juiste informatie beschikt en jou een zo passend mogelijk advies biedt, zodat jij niet benadeeld wordt.  

Juridisch advies: eerste half uur gratis

Leg je juridische vragen bij ons neer zodat wij je verder kunnen helpen en jou kostbare tijd kunnen besparen. Het eerste half uur advies is voor jou als ADN-lid altijd gratis. Bij verdere hulp of bij het eventueel inschakelen van een advocaat, bieden wij juridische abonnementen aan voor een laag tarief.

Contact

Je kan je vraag mailen naar juridischadvies@agfdetailhandel.nl 
Telefonisch zijn wij te bereiken tussen 8.30 – 13.00 uur op telefoonnummer 0318 – 440 222 (keuze 1 of 2).