Hollandse nieuwe …… aardappelen

Hollandse nieuwe …… aardappelen

13 juni 2019

Je hebt nieuwe haring, maar ook nieuwe aardappelen. Veel consumenten weten niet meer hoe de echte Hollandse nieuwe oogst aardappelen smaakt. Supermarkten willen deze aardappels niet, vanwege de kwetsbaarheid: ze zijn niet te sorteren en te verpakken in plastic zakken vanwege de dunne schil. Daar liggen voor ons, de speciaalzaak, dus volop kansen. Groentespecialisten en versmarkten zien deze aardappelen graag tegemoet.

De aardappelen komen van het Zeeuwse eiland Tholen. Al jarenlang worden daar de eerste handgerooide aardappelen geveild in een authentieke veiling, met houten banken en originele veilingklok. Het moment suprême voor de groentehandelaren, die van oudsher hier elk jaar naar uitkijken.

De week van

Een mooie kans voor de specialist om de komende periode eens flink uit te pakken met dit prachtige oer-Hollandse product. Introduceer in je winkel ‘de week van de Hollandse Nieuwe!’. Men denkt meteen aan haring, maar hoe leuk is het dan als jij kunt uitleggen dat het om heerlijke Hollandse aardappelen gaat. Vraag ernaar bij je groothandel en pak ermee uit. Je hebt hier een onderscheidend product te pakken met een goed verhaal en uiteindelijk een mooie marge.