Een avondje ‘vis’ voor Stichting De Èchte Groenteman

Een avondje ‘vis’ voor Stichting De Èchte Groenteman

23 mei 2019

Een heerlijke, gezonde maaltijd, salade, bowl, wrap of broodje met vis? De Èchte Groenteman ondernemer draait er zijn hand niet voor om. Zéker niet na de inspirerende avond op 14 mei jl. bij visspeciaalzaak Fish ’n Food uit Apeldoorn.

Leren van de expert

Fish ’n Food behoort tot de grotere visspeciaalzaken in Nederland en voorziet vele horecabedrijven in en rondom Apeldoorn van verse vis. Eigenaar Jacob Heijnen komt uit het voormalige vissersdorp Bunschoten-Spakenburg en runt de zaak samen met zijn vrouw, dochter en ca. 10 personeelsleden.

Tijdens het werkbezoek van Stichting De Èchte Groenteman hebben de experts laten zien hoe een aantal toegankelijke vissoorten behandeld kunnen worden en hoe deze in diverse maaltijden, salades, bowls, wraps of broodjes verwerkt kunnen worden. Een waardevolle toevoeging voor het kant-en-klare assortiment van elke groenteman.

Handen uit de mouwen

De ca. 25 aanwezigen van 13 verschillende bedrijven konden na een uiterst hartelijk ontvangst, tijdens 2 workshops zelf de handen uit de mouwen steken. Alle facetten kwamen aan bod; fileren, portioneren, garen, grillen, stomen in de steamer, presentatie en uiteraard hygiëne en houdbaarheid. Even wennen, want vis is toch écht wat anders dan groenten en fruit! Als afsluiter gaf Jacob een demonstratie met verse kreeft én heeft iedereen kunnen proeven van heerlijke verse mosselen, zo uit de bak en geopend door de specialist.

Stichting De Èchte Groenteman kijkt terug op een zeer geslaagde en leerzame avond. De stichting dankt Fish ‘n Food hartelijk voor de gastvrijheid.