Dementie is volksziekte nummer 1

Dementie is volksziekte nummer 1

12 november 2018

In Nederland hebben ruim 270.000 mensen dementie, waarvan 70% nog thuis woont. Ook in onze winkels krijgen ondernemers en medewerkers steeds vaker te maken met klanten die dementie hebben. 1 op de 5 mensen krijgt dementie bij vrouwen is dat zelfs 1 op de 3.

Eind oktober is de nationale campagne ‘dementievriendelijke winkel’ gestart. Samen dementievriendelijk, een programma van Alzheimer Nederland, PGGM en het Ministerie van VWS.

“Wat als ik 3x per week hetzelfde kom kopen in uw winkel of mijn pincode telkens niet meer weet?”

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Met een klein beetje moeite kunnen winkelmedewerkers helpen om mensen met dementie zo lang mogelijk zelfstandig te laten meedraaien in de maatschappij. Dit is belangrijk voor mensen met dementie én het ontlast hun mantelzorgers. De online training geeft jou en je medewerkers vertrouwen in de omgang met mensen met dementie. Veel winkelmedewerkers herkennen de signalen niet en weten niet hiermee om te gaan. Door het volgen van de online training krijgen je medewerkers vertrouwen in de omgang met deze mensen. Natuurlijk verbeter je zo ook je kwaliteit van dienstverlening én onderneem je vanuit een maatschappelijke gedachte. Veel grote organisaties, zoals Albert Heijn, Rabobank, KPN en Connexxion trainen al hun medewerkers met plezier en succes.

Werk mee aan een dementievriendelijk Nederland

Voor deze campagne is een gratis online training ontwikkeld en deze duurt slechts 15 minuten. Kijk alvast op www.samendementievriendelijk.nl/winkel. Hierin kom je situaties tegen die in winkels geregeld voor komen en leren de winkelmedewerkers hoe ze signalen van dementie bij klanten kunnen herkennen. Maar óók hoe zij op een goede manier hiermee om kunnen gaan.

ADN vindt het belangrijk om hier een bijdrage aan te leveren en daarom verzoeken wij onze achterban om zelf de online training te volgen, maar vooral ook hun medewerkers te stimuleren om de online training te volgen, zodat we in Nederland goed leren om te gaan met mensen met dementie. Je levert hiermee een waardevolle bijdrage aan een dementievriendelijk Nederland.

Herken jij de signalen van dementie en weet jij hoe je iemand met dementie kunt helpen?

Doe de gratis online training.

Samen dementievriendelijk is een initiatief van Alzheimer Nederland, PGGM en het Ministerie van VWS

Samen dementievriendelijk
Stationsplein 121 - Postbus 2077 - 3800 CB Amersfoort

ADN lidmaatschap!

Profiteer van alle voordelen die het lidmaatschap voor jou kan bieden!

Vraag een sticker aan

laat zien dat jouw organisatie dementievriendelijk is!