De eerste Inspirational smaakt naar meer

De eerste Inspirational smaakt naar meer

30 oktober 2019

Gisteren was het zover: de eerste Inspirational voor de AGF Detailhandel. Het event vond plaats bij Rational in Almelo. Samen met alle Vrienden van ADN werd het pand omgetoverd tot een AGF inspiratie event. Een eerste keer is altijd spannend, maar dankzij een mooi aantal bezoekers, geweldige koks en medewerkers van Rational, een mooi programma en een geweldige sfeer kunnen we nu al vaststellen dat er een vervolg aan gegeven gaat worden.

No waste, more taste

Dit was de rode draad door de verschillende sessies heen. Hoe kun je als AGF specialist het beste omgaan met restverwerking en zorg je voor een continue goede doorloopsnelheid van je producten. Dat kan door er mooie gerechten mee te maken. Er werden veel voorbeelden gegeven: van voorgerechten, hoofdgerechten en toetjes. Sommige gerechten werden met halffabricaten bereid, andere weer met geheel eigen producten. Iedereen kon er zijn eigen ideeën opdoen.

Er werd gekozen voor gerechten die eenvoudig te bereiden zijn. De toepassingen van de apparatuur van Rational werd uitstekend gedemonstreerd. Veel ondernemers maken al gebruik van dergelijke apparatuur, maar in de praktijk blijkt toch dat lang niet alle mogelijkheden ervan worden benut.

Klik hier voor de fotoreportage van AGF.nl

Smaak voorop

Voedselverspilling is een steeds belangrijker wordend maatschappelijk thema, net als verantwoorde voeding en aandacht voor het milieu. Deze thema’s werden allemaal aangestipt, zonder dat het ten koste ging van de smaakbeleving, want dat moet toch altijd voorop blijven staan. De lekkerste producten van de vrienden van ADN, werden in vier verschillende sessies, ter plekke bereid en geproefd. Aan het eind van de avond kregen de bezoekers een deel van de recepten mee in een speciaal opgesteld boekje. Alle recepten zijn overigens voor leden van ADN gratis op te vragen via info@agfdetailhandel.nl en zullen dan per mail worden toegestuurd.

Dank aan alle Vrienden

ADN kijkt met een trots gevoel terug op de Inspirational. Naast trots zijn we ook dankbaar. Allereerst richting alle bezoekers die, ondanks de afstand of fileleed, de moeite hebben genomen om naar het event te komen. Maar zeker ook dankbaar richting de Vrienden van ADN. Tijdens de Inspirational werd weer bewezen dat er via samenwerking zo veel mogelijk is. ADN kan de groentespecialist, dankzij de vriendenclub, blijven voorzien van inspiratie, ondersteuning en begeleiding.


Meer informatie of een afspraak maken?

ADN staat voor je klaar!