15/01/2021
Tijdens de week wordt Nederland uitgedaagd 7 dagen lang ongezonde snoep- en snackproducten te vervangen voor verantwoorde alternatieven. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor een gezonder voedingspatroon dat juist in deze coronatijd belangrijker is dan ooit.
15/01/2021
Naar aanleiding van berichtgeving rond het sluiten van sealbagautomaten hebben we georganiseerd dat de kluisdekking voor bij ADN aangesloten ondernemers die een SG Polis hebben lopen gedurende de maand januari 2021 wordt verhoogd naar één keer de weekomzet. Deze regeling geldt voor bedrijven met een maximale weekomzet ad €25.000,-.
14/01/2021
Sinds 1 januari 2021 is de NVWA strenger aan het controleren op de verplichte vermelding van allergenen op voorverpakte producten. Hoewel nog niet alles helemaal duidelijk is, toch alvast informatie hierover.
14/01/2021
Vanaf 1 januari 2021 gaat Skal Biocontrole invulling geven aan de certificatieplicht voor verkooppunten van biologische producten zoals beschreven in de Europese regelgeving. Waar agrarische bedrijven, verwerkende bedrijven en de logistieke partijen in de biologische keten al aan een dergelijke verplichting moesten voldoen, gaat Skal nu ook toezien op de certificatie van verkooppunten die handelingen met biologische producten uitvoeren: snijden en verpakken, afbakken, combineren van losse producten en onverpakte verkoop.
12/01/2021
Het bericht, tijdens de persconferentie, kwam niet als verrassing; de lockdown is met drie weken verlengd. De besmettingscijfers zijn nog onvoldoende afgenomen en daar komt de dreiging van de nieuwe variant nog bij. Reden voor het Kabinet om nog geen versoepelingen door te voeren. Dat betekent dat de huidige maatregelen van kracht blijven.