• Medewerkers

Subsidie voor BBL-leerlingen

Dankzij de landelijke subsidieregeling Praktijkleren kunnen werkgevers die een BBL-leerling in dienst hebben een flinke subsidie ontvangen. Dit kan oplopen tot een bedrag van € 2.700 per praktijkleerplaats per jaar.

Praktijkleerplaats

Elke ondernemer die een BBL-leerling een praktijkleerplaats biedt, komt in aanmerking voor deze nieuwe subsidiemogelijkheid. Bij een volledige praktijkleerplaats van 40 weken in het studiejaar 2016-2017 kan de bijdrage vanuit de overheid oplopen tot een maximum van 2.700 euro. De subsidieregeling geldt ook voor BBL-leerlingen die minder weken in dienst zijn. Uiteraard is het bedrag dan wel lager.

Wanneer kom je in aanmerking?

Wanneer kom je in aanmerking voor de subsidie Praktijkleren? Om aanspraak te kunnen maken op een bijdrage van de overheid moet aan een aantal voorwaarden voldaan zijn:

  • Je bent geregistreerd als erkend leerbedrijf;
  • Er is een praktijkleerovereenkomst aanwezig, ondertekend door de leerling, school, werkgever en het kenniscentrum;
  • Er is een aanwezigheidsregistratie van de leerling en administratie van de begeleiding.

No cure, no pay

Voldoe jij aan deze voorwaarden? Dan kom je in aanmerking voor deze subsidie.

Ondernemers die een leerwerkplek aanbieden aan BBL-leerlingen of HBO-studenten begeleiden, kunnen ook aanspraak maken op subsidie-mogelijkheden. Deze subsidie kan worden aangevraagd door de scholen of bij de Rijksoverheid Ondernemend Nederland.

Meer informatie of een afspraak maken?

ADN staat voor je klaar!