• Medewerkers

Vast team ZorgPortaal

Voor de verzuimbegeleiding van zieke medewerkers krijgt elke werkgever vanaf 1 september 2018 een vast (regio) team. Het team bestaat uit een bedrijfsarts, één of twee casemanagers en een ondersteuner. De casemanager is het eerste aanspreekpunt voor de werkgever. Binnen het (regio) team is altijd sprake van vaste vervanging door één van de andere teamleden .

Waarom doen wij dit?

De (privacy)wetgeving en richtlijnen vragen om het aanpassen van processen en het maken van keuzes. De AVG heeft tot gevolg dat de rol van de casemanager verandert. De casemanager kan daarbij werken als procesbegeleider of als casemanager in de zogenoemde verlengde arm constructie. Wij hebben voor het laatste gekozen. Op deze wijze kunnen wij onze klanten dezelfde dienstverlening en kwaliteit blijven bieden.

De voordelen?

De casemanager en bedrijfsartsen werken intensief samen. De casemanager kan vooraf vastgestelde taken van de bedrijfsarts overnemen. De medische beoordeling blijft uiteraard bij de bedrijfsarts. De casemanager mag kennisnemen van de verzuimoorzaak en kan, onder verantwoordelijkheid van de bedrijfsarts, de verzuimbegeleiding hierdoor beter regisseren. Tot slot denken wij een efficiency slag te maken omdat iedere bedrijfsarts gaat werken met zijn eigen casemanagers.

Wie is uw casemanager?

In het weekend van 1 en 2 september vindt de migratie plaats. Indien de werkgever vanaf 3 september 2018 inlogt, ziet de werkgever wie de casemanager is en hoe de werkgever hem/haar rechtstreeks kan bereiken.

ADN ZorgPortaal

Geen gedoe meer met verzuim!