Coronasteunpakketten

ADN heeft de afgelopen anderhalf jaar veelvuldig gecommuniceerd over alle steunmaatregelen en overige ontwikkelingen omtrent corona. Het kabinet heeft nu aangegeven dat er per 1 oktober 2021 gestopt zal worden met de generieke steunmaatregelen die de afgelopen anderhalf jaar de Nederlandse economie zoveel mogelijk door de coronacrisis hebben geholpen. Dit betekent dat de regelingen NOW, TVL, Tozo, TONK en diverse fiscale maatregelen vanaf die datum niet worden verlengd. Reden hiervoor is dat de beperkende maatregelen grotendeels zijn opgeheven, de economie draait weer volop en de werkloosheid is laag. 

Terugkeer Werktijdverkorting

De Werktijdverkorting (WTV) keert per 1 oktober weer terug. De geherintroduceerde WTV is nadrukkelijk niet bedoeld voor corona-gerelateerde omstandigheden. Het gaat om kortdurende buitengewone omstandigheden.

Garantieregelingen

De corona-financieringsregelingen KKC, Qredits overbruggingskrediet, BMKB-C en GO-C blijven het gehele jaar van kracht om marktfinanciering te blijven faciliteren. Bedrijven die behoefte hebben aan liquiditeit, kunnen hierbij terecht. 

Belasting

Een aantal belastingmaatregelen die wegens de coronacrisis zijn genomen, lopen door tot 1 januari 2022, zoals de onbelaste reiskostenvergoeding en de betaalpauze voor hypotheken. 

Aanvullend sociaal pakket

Het kabinet heeft met een aanvullend sociaal pakket extra middelen vrijgemaakt om mensen die als gevolg van de coronacrisis in onzekerheid zitten, nieuw perspectief te bieden. 

Kijk voor de volledige informatie op de website van de Rijksoverheid. Of neem contact op met je bedrijfsadviseur.

Corona
Corona
Overzichtspagina